Karamel oblanda (posna)
Karamel oblanda (posna) |
1dl.vode
6kašika šećera
200g.margarina
100g.čokolade(bela posna )
100g.keksa(posnog)
100 g. mlevenih oraha
2kašike džema
1kašika C kakao prah
2 lista C oblande (pa ih iseći na pola)
Šećer na tihoj vatri karamelisati,dodati 1dl.vode i ostaviti na tihoj vatri da se karamelisani šećer istopi.Zatim dodati isečen margarin i neprekidno mešati i dodati belu čokoladu,kada se čokolada istopila skloniti fil sa vatre pa dodati keks i orahe.
Od dobijene mase odvojiti 3velike kašike pa dodati džem i kakao.
Filovati oblande.Premazati koru sa one strane gde su kockice to isto uraditi i sa drugom korom pa ih spojiti .Ovo ponovimo i sa druge dve oblandice.
Izmešati odvojeni fil sa džemom i kakaom pa premazati sastavljene oblande(fil ide u sredini oblande) sa glatke stane preko fila staviti isfilovane druge dve oblandice.
Ostaviti oblande na hladno da se stegnu.Seći po želji.....
Comments
Post a Comment