Slatka čokoladna srculenca



Slatka čokoladna srculenca





1 jaje
125 g. šećera
125 ml. mleka
125 ml.jogurta
50 ml. ulja
450 g. oštrog brašna Naše Zrno T-400
1 prašak za pecivo
2 kašike kakaa
   Za unutrašnjost mafina:
100 g. čokolade
100 g. krema

                   Umutiti jaja sa šećerom pa dodati mleko, jogurt, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom. Sve lagano izmešati pa po jednu kašiku sipati u namašćene kalupe za mafine(ja ih namastim istopljenim margarinom).
Peći na 200.C oko 10 min izvaditi mafine iz pećnice pa u svaki dodati po kašičicu krema i malu kockicu čokolade odozgo drugi deo testa, vratiti u pećnicu smanjiti temperaturu na 180.C i peći još 15-20 min.
Ispečene mafine izvaditi iz kalupa i okrenuti ih, zatim svako srce potapati u istopljenu čokoladu pa umakati u kokos. 
A ne morate ništa jer su preukusni i nedekorisani čokoladom .....



Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM