Domaći uvrnuti hleb

Domaći uvrnuti hleb


200g, integralnog brašna
200g. raženog brašna
50 g. samlevenog lana
50 g. ovsenih pahuljica
1kockica kvasca ili 2kašike suvog kvasca 
500ml. vode
1 kašika maslinovog ulja
2 kašičice soli
1 kašičica šećera(za kvasac)


Priprema:

Sastaviti brašno ,dodati so i mlaku vodu sa rastopljenim kvascem i kašičicom šećera. Tokom mešenja testa dodati ulje,samleveno seme lana i ovsene pahuljice . Zamesiti testo  pa ga ostaviti da odmara pola sata.
Zatim testo podeliti na dve loptice, razvaljati duguljasto testo i iseći ga po sredini premazati vodom posuti jednu polovinu  samlevenim lanom a drugu polovinu ovsenim pahuljicama  i uviti u spiralu.
Rolate staviti u tepsiju da odmore 30min.
Peći na 200.C oko 30minuta.






Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM