Vanilice

Vanilice
Vanilice




500 g. svinjske masti
200g. čećera
150 ml. vode
1limun(rendana korica)
2 vanilin šećera
1 kg. brašna Naše zrno T-500
1 prašak za pecivo
                             Umutiti mast da bude baš penasta a u medjuvremenu razmutiti šećer u toploj vodi zajedno sa vanilin šećerom. Malo vodu sa šećerom prohladiti pa lagano sipati u mast i mutiti dodati zatim izrendanu koricu limuna i brašno zajedno sa praškom za pecivo. Vodite računa da ne dodate‚previše brašna jer će posle testo da bude previše tvrdo ....znači brašno dodavati malopo malo .Meni ode uvek 1 kg. ali zavisi mnogo i od brašna.

Ima toliko recepata za vanilice i svaki sa isprobala i mogu Vam reći da mi ovaj recept nejlepši.....


Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM