Breskvice
Breskvice |
250 g. svinjske masti
200 g. kristal šećera
3 jaja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Umutiti dobro mast da pobeli ,dodati šećer i vanilin šećer pa jedno po
jedno jaje. Dodavati brašno i lagano mešati na kraju treba rukom umesiti testo.
Praviti male kuglice (veličine oraha) redjati u pleh i peći na 200.C oko 10 min.(breskvice mora da ostanu bele)
Ohladiti ih pa lagano oštrim nožem izdubiti sredinu. Izdubljenu sredinu prosejati ktoz sito i pola dodati u fil a pola ostaviti za valjanje breskvica.
Fil:
150 g. prah šećera
100 g. crne čokolade za jelo i kuvanje
200 g. margarina
2 kašike ruma
pola mrvica od izdubljenih breskvica
Umutiti margarin penasto pa dodati prah ćećer i istopljenu crnu čokoladu, zatim dodati i rum i mrvice .
Puniti svaku polovinu pa sastavljati po dve. Zatim svaku breskvicu potapati jednu polovinu u crven ekstrat i drugu polovinu u žuti, breskvice valjati u prosejane mrvice.
Ovaj recept se prenosi s kolena na koleno u mojoj porodici ...predivan je a veoma ukusan ....
Comments
Post a Comment