Breskvice

Breskvice

600 g. brašna Naše Zrno T-400 i T- 500 (pola- pola)
250 g. svinjske masti
200 g. kristal šećera
3 jaja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
                              Umutiti dobro mast da pobeli ,dodati šećer i vanilin šećer pa jedno po 
jedno jaje. Dodavati brašno i lagano mešati na kraju treba rukom umesiti testo. 
Praviti male kuglice (veličine oraha) redjati u pleh i peći na 200.C oko 10 min.(breskvice mora da ostanu bele)
Ohladiti ih pa lagano oštrim nožem izdubiti sredinu. Izdubljenu sredinu prosejati ktoz sito i pola dodati u fil a pola ostaviti za valjanje breskvica.
Fil:
150 g. prah šećera
100 g. crne čokolade za jelo i kuvanje
200 g. margarina
2 kašike ruma 
pola mrvica od izdubljenih breskvica
                                    Umutiti margarin penasto pa dodati prah ćećer i istopljenu crnu čokoladu, zatim dodati i rum i mrvice .

Puniti svaku polovinu pa sastavljati po dve. Zatim svaku breskvicu potapati jednu polovinu u crven ekstrat i drugu polovinu u žuti, breskvice  valjati u prosejane mrvice.

Ovaj recept se prenosi s kolena na koleno u mojoj porodici ...predivan je a veoma ukusan ....





Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA OBLANDA SA KEKSOM