Domaća pita sa sirom

Domaća pita sa siromDomaća pita sa sirom

FIL:

500g sira
3jaja
1kašičica kisele pavlake
1kašičica soli

Kore:

250 g, heljdinog brašna
250ml.mlake vode
1kašičica soli (dodajemo so u brašno)

Prvo zamesimo testo od brašna, soli i vode (ako treba vode dodati još, jer testo treba da bude ni meko ni tvrdo-da se testo ne lepi za ruke).

Dok testo odmara,  sastavimo jaja, sir, pavlaku i so. Sve dobro sjedinimo.
 Vraćamo se testu koje je odstojalo. Odvojimo testo na loptice veličine veće jabuke.
Svaku koru razvlačimo na radnoj površini gde smo stavili malo ulja(1 kašika), 
Prvo testo razvlačimo oklagijom a zatim rukama povlačeći ivice prema radnom stolu.

Na razvučenoj kori stavljamo 3 kašike ulja, pa fil isto 3-4 kašike (zavisi koliko smo razvukli koru).Rolnu koju smo dobili uvijemo u rolat Zatim svaki rolat uvijemo kao burek ili u krug
Kada smo završili sa filovanjem, poređane burekčiće premazemo sa pavlakom (2kašike) i jednim jajetom.
Posuti po gotovoj piti razno semenje .Pečemo 30 minuta na 200 C.

Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM