Lenja pita sa makom
Lenja pita sa makom |
Kore:
500 g. Naše Zrno brašna T-400
150 g.šećera
1 jaje
1 žumance
1/2praška za pecivo
250 g. margarina
1 limun -rendana korica
Fil:
300 g. mlevenog maka
1 dl mleka
2 vanil šećera
150 g. šećera
3 kašike griza
1 belance
3 kašike džema od kajsije
Iseckati margarin na kockice pa ga sjediniti sa brašnom,praškom za pecivo, šećerom i izrendanom korom od limuna. Zatim dodati i žumance i jaje sve dobro povezati i ostaviti testo da odmara dok pripremamo fil.
Fil:
Sastaviti mak i griz a zatim smesu preliti sa vrelim mlekom izmešati i ostaviti da se ohladi.
Umutiti belance sa šećerom i vanil šećerom u čvrst šam pa umešati ohladjeni mak.
U namazan pleh staviti razvaljanu oklagijom pola testa. Testo izbockati viljuškom zatim testo namazati džemom od kajsija a preko džema staviti i fil od maka.
Od drugog dela testa iseći trake i poredjati preko fila.
Pitu peći na 180.C oko 30 min.
Comments
Post a Comment