Mešani hrono hleb
Mešani hrono hlebMešani hrono hleb |
100 g. heljdinog Vega brašna
100 g. ječmenog Vega brašna
400 - 500 ml. kisele vode (zavisi od brašna)
dodati po kašiku svakog semena po želji (susam, bundeva, suncokret, laneno seme)
pola kašičice soli
2 kašike maslinovog ulja
jedna kesica praška za pecivo Vega
400 - 500 ml. kisele vode (zavisi od brašna)
dodati po kašiku svakog semena po želji (susam, bundeva, suncokret, laneno seme)
pola kašičice soli
2 kašike maslinovog ulja
jedna kesica praška za pecivo Vega
Priprema:
Sastaviti prvo sve praškasto(brašno,so,prašak za pecivo i semena)
Dodati kiselu vodu i maslinovo ulje. Umesiti testo zatim ga ostaviti dva sata da odstoji.
Odvojiti u loptice i slagati u pleh, na svaku lopticu po želji staviti mešavinu semena.
Peći na 200.C oko 30 min.
Ispečeni hleb ohladiti pa ga staviti u kesu da zadrži svežinu.
Veoma je zdrav i veoma ukusan a hleb pripremljen sa Vega brašnom je još ukusniji.....
Veoma je zdrav i veoma ukusan a hleb pripremljen sa Vega brašnom je još ukusniji.....
Comments
Post a Comment