Čokoladni minjoni

Čokoladni minjoni
Kore:
6 kom. jaja
6 kašika šećera
2 kašike kakaa
2 kašike brašna
2 kašike mlevenih lešnika
1 kesica praška za pecivo
1 kašika ulja

Fil I:
700 ml. mleka
2 pudinga Dr.Oetker ukus čokolada
6 kašika šećera
100 g. čokolade
150 g. margarina(putera)
100 g.mlevenog keksa Dr.Oetker
Fil II:
150 g.šlag krem sa ukusom slatke pavlake Dr.Oetker
250 ml. mleka
1 kesica kapućina(po želji)
                                          Priprema kore:
                                          Odvojiti belanca od žumanca pa prvo umutii belanca sa šećerom kada su belanca dobro umućena dodati i žumanca. Sada lagano mešati varjačom i dodavati prosejano brašno sa praškom za pecivo , kakao i lešnike. Dodati na kraju i ulje. Sipati dobijenu masu u pleh gde smo stavili papir za pečenje.dim.pleha 34x34
Peći 15 min. ma 200.C.
Priprema fila I:
                        500 ml. mleka staviti da provri a u drugom sudu sastaviti 200 ml. mleka sa pudingom i šećerom. Lagano izmešani puding sipati u provrelo mleko ....kuvati dok se puding ne zgusne. Skloniti sa vatre pa dodati čokoladu . Mešati dok se čokolada ne istopi.
Kada nam je fil ohladjen umutiti ga sa margarinom i dodati keks.
Priprema fila II:
                        Umutiti šlag kremu zajedno sa kesicom kapućina.
Koru ohladjenu podeliti na dve iste polovine. Koru poprskati čokoladnim mlekom(a može i obično) staviti pola dobijenog fila pa preko fila pola šlaga. Preko šlaga staviti drugu koru i nju poprskamo sa mlekom pa staviti pola fila i šlag. 
Dobro ohladiti pa iseći na kocke.
Na svaku isečenu kocku staviti po malo istopljene čokolade.
Od ove količine izadje oko 20 kocke sve zavisi kolike veličine želite da budu.
Vreme pripreme je 45 min.






Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM