Posna pogača
Posna pogača |
500 g. brašna
250 ml. vode
1 kašika suvog C kvasca
1/2 kašičice šećera
1 kašičica soli
1 kašika ulja
1 kesica C prašak za pecivo
Za premazivanje:
200 g. posnog margarina
seme po želji
S mlačiti vodu dodati šećer i kvasac, u vanglu staviti brašno, so i prašak za pecivo dodati razmućeni kvasac i sve dobro zamesiti.
Umešeno testo staviti da kisne 30 min.
Kada je testo nadošlo razviti ga na dasku u krug (što tanje to bolje), Razvijenu koru premazati istopljenim margarinom 100 g,Testo iseći na 18 delova kao za picu ali krug ostaje ceo. Zatim svaki isečeni deo preklapamo jedan preko drugog.
Testo da odstoji 10 min. zatim razvijemo testo u krug i isečemo na 18 delova svaki deo malo zasečemo pa vrh provučemo kroz zasečeni deo redjati u tepsiju koju smo premazali margarinom pa vrh testa malo uvijemo unutra. Od ostataka testa praviti kiflice koje sečemo na pola pa stavljati izmedju trokutova.
Testo da odstoji 30 min, premazati vodom posuti semenje po želji i peći na 180 C. 30 min.
Ispečenu pogaču premazati sa istopljenim margarinom (100 g.)
Vreme pripreme je oko 1h.
Količina za 4 osobe
Comments
Post a Comment