Domaći integralni hleb
Domaći integralni hleb |
250g, integralnog brašna
250g. raženog brašna250g. Naše Zrno T-500
1kockica kvasca ili 2kašike suvog kvasca
500ml. vode
1 kašika ulja
1 kašika sirćeta
2 kašičice soli
1 kašičica šećera(za kvasac)
2 kašike semena ( po želji ...ja sam stavljala lan i oljušteni suncokret)
1 kašika semena za posipanje hleba
Priprema:
Sastaviti brašno ,dodati so i mlaku vodu sa rastopljenim kvascem i kašičicom šećera. Tokom mešenja testa dodati ulje, sirće i dve kašike semena.
Zamesiti testo pa ga ostaviti da odmara pola sata.
Zatim testo podeliti na osam- devet loptica, svaku lopticu namazati vodom i posuti semenom po želji. Tepsiju prekriti krpom i ostaviti na toplom još 30 min.
Peći na 200.C oko 30minuta.
Comments
Post a Comment