Posne breskvice
600 g. brašna
2 dl. ulja
2 dl. vode
200 g. kristal šećera
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
Sastaviti bršno,dodati šećer i vanilin šećer i pecivo pa sipati vodu i ulje.
Umesiti glatko testo .
Praviti male kuglice (veličine oraha) redjati u pleh i peći na 200.C oko 10 min.(breskvice mora da ostanu bele)
Ohladiti ih pa lagano oštrim nožem izdubiti sredinu. Izdubljenu sredinu prosejati kroz sito i pola dodati u fil a pola ostaviti za valjanje breskvica.
Fil:
150 g. C prah šećera
100 g. crne čokolade za jelo i kuvanje
200 g. posnog margarina
2 kašike ruma
pola mrvica od izdubljenih breskvica
Umutiti margarin penasto pa dodati prah ćećer i istopljenu crnu čokoladu, zatim dodati i rum i mrvice .
Puniti svaku polovinu pa sastavljati po dve. Zatim svaku breskvicu potapati jednu polovinu u crven ekstrat i drugu polovinu u žuti, breskvice valjati u prosejane mrvice.
Vreme pripreme 60 min.
Količina oko 30 komada(zavisi od veličine)
Posne breskvice
Comments
Post a Comment