Posne breskvice



600 g. brašna 
2 dl. ulja

2 dl. vode
200 g. kristal šećera
C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
                              Sastaviti bršno,dodati šećer i vanilin šećer i pecivo pa sipati vodu i ulje.

Umesiti glatko testo . 
Praviti male kuglice (veličine oraha) redjati u pleh i peći na 200.C oko 10 min.(breskvice mora da ostanu bele)
Ohladiti ih pa lagano oštrim nožem izdubiti sredinu. Izdubljenu sredinu prosejati kroz sito i pola dodati u fil a pola ostaviti za valjanje breskvica.


Fil:
150 g. C prah šećera
100 g. crne čokolade za jelo i kuvanje
200 g. posnog margarina
2 kašike ruma 
pola mrvica od izdubljenih breskvica
                                    Umutiti margarin penasto pa dodati prah ćećer i istopljenu crnu čokoladu, zatim dodati i rum i mrvice .

Puniti svaku polovinu pa sastavljati po dve. Zatim svaku breskvicu potapati jednu polovinu u crven ekstrat i drugu polovinu u žuti, breskvice  valjati u prosejane mrvice.

Vreme pripreme 60 min.
Količina oko 30 komada(zavisi od veličine)






Posne breskvice

Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM