Jadro oblande
Jadro oblande |
1 velika C oblanda
3 čaše šećera (čaša je od 2 dl.)
1 čaša mleka
1 čaša ulja
1 puter (200g)
1 čaša C zamena za mleko u prahu (100g)
200g crne čokolade
200g bele čokolade
Šećer,ulje, mleko i puter otopiti na laganoj vatri neprestano mešajući.
Čim počne da vri skloniti sa vatre. Dodati mleko u prahu i sve izmiksati,dok se smesa ne sjedini.
Smesu podeliti na dva dela, u prvi deo dodati izlomljenu crnu čokoladu, u drugi deo dodati izlomljenu belu čokoladu. Mešati oba fila dok se čokolade ne istope.
Odmah filovati oblande
Vreme pripreme je 30 min.
Količina: 30-40 štanglica
Hvala Dijana na predivnom receptu
Odlična
ReplyDeleteOdlična
ReplyDelete