Slavski kolač


250 ml. mleka
250 ml. vode(malo i osveštane vode)
2 kašičice C suvi kvasac
1 kašičica soli
2 kašičice šećera(za kvasac)
700-800 g. brašna
Promešati vodu i mleko pa dodati šećer i kvasac.
Zamesiti testo(ne sme da bude previše tvrdo)i ostaviti 15min.da odmori.
Dok testo odmara praviti ukrase po želji. Zatim nadošlo testo ponovo premesiti zatim testo podeliti na dva dela(jedan veći i jedan manji) veći deo staviti u šerpu gde će da se peče.(šerpu premazati margarinom).a manji deo testa iseći na tri loptice svaku lopticu razvaljati u dugačak valjak i uplesti u pletenicu.

Pletenicu zatim staviti oko kolača kao obruč.
Ceo kolač namazati vodicom(ili vodom)i lepiti ukrase.
Kako stavljamo ukrase tako će testo narastati i gde ima šupljine stavljati ukras.
Kada smo završili sa ukrašavanjem neka kolač odstoji još 15min.
peći na 180.C oko 45min.
Kolač pre pečenja izbockati iglom.






Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM