Kore:
5 belanaca
5 kašikašećera
2 kašike brašna
3 kašike mlevenih i ispečenih lešnika
Umutiti dobro belanca sa šećerom pa dodati mlevene lešnike i brašno izjednačiti masu špatulom pa peći na 180C 15 min.
Na ovaj način ispeći 4 kore.
Fil:
20 žumanaca
20 kašika šećera
8 kašika brašna
1 l.mleka
400 g.margarina(putera)
200 g. C šećera u prahu
300 g.lomljenog keksa(ja sam koristila plazma keks)
300 g. mlečne čokolade isečene na sitne kockice
100 g.mlevenog lešnika.

Dekoracija:

250 g. C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

350 ml.mleka

Sastaviti žumanca sa šećerom i brašnom pa dodati 300 ml.mleka(ostatak mleka 700ml.staviti da provri). U provrelo mleko sipati umućenu masu pa fil kuvati dok se ne zgusne.Skuvani fil ohladiti.
Umutiti margarin sa šećerom u prahu pa dodavati ohladjeni fil kašiku po kašiku.Umućenom filu dodati seckanu čokoladu,mlevene lešnike i lomljeni keks.

Sve dobro sjediniti pa svaku koru premazati prvo sa dve kasike mleka pa na koru staviti 5pune kašike fila.
Ovako isfilovati svaku koru i premazati na kraju celu tortu.
Umutiti zatimi šlag i dekorisati tortu po želji.

 Vreme pripreme 60 min.

Količina 30 parčića






Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM