DJEVREK - TURSKI SOMUN



400g. belog brašna 150g.heljdino brašno 20g. C suvi kvasac 2kašike ulja 1kašičica šećera 1 kašičica soli 3 dl.vode Preliv za djevreke: 150g.šećera 1,5dl.vode 200 g. susama Zamesiti testo pa ostaviti testo da odmara 30min.Zatim odvojiti testo u loptice veličine narandže i svaku lopticu razvaljati u tanki valjak koji upletemo i napravimo djevrek . Svaki djevrek potapamo u prelivu s jedne pa sa druge strane pa u prepečen susam. Priprema preliva : šećer Karamelisati pa dodati vodu kuvati dok se šećer ne istopi pa prohladiti . Ostaviti djevreke 15 min. da odstoje pa pečemo 20min.na 200. C.

Od ove smese izadje 10 djevreka

Vreme pripreme 1h.



 



Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM