SOČNE URMAŠICE NA ČEŠALJ


 1 jaje

120 g. margarina 1 kašika kisele pavlake 2 kašike C šećera prahu 250 g. brašna 1 mala kašičica C praška za pecivo(3g ) Preliv: 2.5 dl.vode 250 g. šećera 2 kesice C vanilin šećera U vanglu razbijemo jedno jaje dodamo dve kašike prah šećera zatim dodamo i jednu kašiku kisele pavlake i 120 g omekšalog margarina ...sve i dalje mešamo varjačom ne koristimo mikser. Dodamo zatim brašno gde smo umešali kašičicu praška za pecivo. Umesimo testo pa odvajamo kuglice od testa veličine većeg oraha. Svaku kuglicu razvaljamo u manji valjčić pa stavimo testo na češalj prstima lepo utapkamo i uvijemo u manju kiflicu, krajeve sastavimo ...u svaku sredinu stavimo po jedan badem. Pripremili smo u medjuvremenu i sirup ( kuvati 10 min)i ohladili. Urmašice pečemo na 180 C 15-20 min. Pečene urmašice prelivamo sirupom.

Vreme pripreme 50 min.
Količina: 26 kom.








Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

POSNA OBLANDA SA KEKSOM

Dijanine kiflice