ŠTRUDLICA SA VIŠNJAMA


 500 g. kora za baklavu

FIL: 5 jaja 200 g. šećera 200 g. C griza 2 kesice C vanilin šećera 1 kesica C praška za pecivo 2 dl. jogurta 2 dl. ulja Potrebno je i 1 kg. višanja 200 g. mlevenih oraha 150 g. mlevenog keksa
PRELIV ZA ŠTRUDLU: 700 g. šećera 5 dl. vode. 2 kesice C vanilin šećera pola limuna isečen na kolutove....kuvati 10 min i prohladiti. Odvojiti belanca od žumanaca, umutiti dobro belanca uz dodavanje šećera pa kad su belanca umućena u čvrst šam dodati žumanca jedno po jedno dodamo . Isključiti mikser i dalje mešamo špatulom. Dodati griz, vanilin šećer i prašak za pecivo, jogurt i ulje, izmešati sve zajedno . Filovati četri kore , svaku premazivati sa 4 kašike fila na četvrtu koru staviti 2-3kašike izmešane orahe i keks ...a na samoj ivici kore staviti višnje koje smo izmešali sa 3 kašike mlevenih oraha i keksa. Uviti u štrudlu i staviti u pleh. Ovako filujemo sve kore dok imamo fila. Peći štrudlu 20-30 min. na 200 C. Ispečenu štrudlu malo prohladimo i sečemo na željene parčiće prelivamo sa skuvanim prelivom ....
Vreme pripreme 45 min.
Količina 25-20 parčića




Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM