POSNA KRALJICA

2 kore od velike oblande isčemo na 4 dela
I KORA:
1 dl.kisele vode
1 dl. piva
4 kašika ajvara
9 kašika brašna (120 g)
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice C prašak za pecivo

dobijenu smesu podeliti na dva dela i ispeći dve kore na oblandi. Peći na 200 .C 10 min.
II KORA:
1 dl.kisele vode
1 dl.piva
100 g. spanaća
9 kašika brašna (120 g.)
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice C prašak za pecivo.... dobijenu smesu podeliti na dva dela i ispeći dve kore na oblandi. Peći na 200 .C 10 min.
FIL;
100 g.posnog margarina
200 g. šampinjona
150 g. krastavčića
1-2 kašike senfa
100 g. kačkavalja
1/2 kašičice kurkume
1/ 2 kašičice začina
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice origana Premazati tortu samo odozgo sa:
20 g. mrvljenog krekera
2 - 3 kašike majoneza
Propržiti iseckane šampinjone sa 50 g. posnog margarina zatim dodati još 50 g. posnog margarina i sve začine....ohladiti pa šampinjone sastaviti sa iseckanim krastavčićima ,dodati majonez,senf kačkavalj i kurkumu.
Sve izmešati pa filovati kore:
Zelena kora pa fil ; crvena kora pa fil pa 50 g. slanih posnih krekera poredjati krekere na filu odozgo ponovo fil pa zelena kora pa opet fil i crvena kora.
Tortu premazati sa mrvljenim krekerom i majonezom posuti tortu izmrvljenim krekerima.

Vreme pripreme 30 min.
Količina 15 kockica




Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM