SOK OD VIŠANJA

 


2 kg. višanja

700 g. šećera

40 lista od višanja

3 l. vode

2 kesice C limuntusa

2 kesice C vanilin šećera

                               Staviti u šerpu oprane višnje zajedno sa lišćem i kuvati kad provri 15 min. 

Pokriti sok pa sutradan staviti gazu i procediti sok stezanjem gaze što više.

Zatim u dobijeni sok staviti limuntus i vanilin šećera ja sam dodala i dva lista rozetle a Vi po želji. Kuvati 10 min. Vreo sok sipati u zagrejane pasterizovane flaše i zatvoriti poklopcima staviti flaše u neku šerpu prekriti čaršafom ili nekim ćebencetom i tako ostaviti sok da se ohladi.

Vreme pripreme soka je 30 min.a ceo proces pripreme 2 dana.

Količina 4 l.bistrog soka




Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM